Вучић: Британија упутила оштро писмо Приштини због укидања динара

СРНА
Вучић: Британија упутила оштро писмо Приштини због укидања динара

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас у Минхену да је на безбједносној конференцији, која се одржава у овом граду, чуо да је Велика Британија упутила Приштини прилично оштро писмо због укидања динара.

Вучић је у обраћању медијима навео да је о ситуацији на Косову и Метохији у Минхену разговарао са шефом британске дипломатије Дејвидом Камероном и специјалним изаслаником Велике Британије за Балкан Стјуартом Пичом, додајући да је са њима размијенио мишљења и о ситуацији у региону.

Одговарајући на питање да ли очекује да ће Њемачка бити оштрија према Приштини, он је рекао да увијек очекује да Берлин буде оштрији према Србији због свог става о Косову и Метохији, али да се нада да ће њихови ставови бити нешто избалансиранији.

Вучић је потврдио да ће се сутра састати са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом са којим ће разговарати о ситуацији на Косову и Метохији, додајући да је и Приштина тражила билатерални састанак са Борељом, који ће се састати са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем.

Он је истакао да увијек размишља о Косову и Метохији и положају српског народа, да исто тако мора да мисли и о економском развоју Србије, јер морају да се обезбиједе финансије за тај народ.

"Ми новац нашем народу /на Косову и Метохији/ морамо да дамо, али нам неко не дозвољава да га доставимо. Питање је зашто то неко ради и зашто на тај начин провоцира. Нисам сигуран да је то добар пут, али је то што Приштина ради тешко за наш народ на Косову и Метохији", рекао је Вучић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана