Вучић: Бићу уз косовске Србе шта год да одлуче

Срна
Вучић: Бићу уз косовске Србе шта год да одлуче

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је пред састанак са Србима са Косова и Метохије у Рашкој да пред њих излази чистог образа и савјести са понудом да уклоне барикаде након што су САД и ЕУ гарантовале испуњење свих њихових услова.

“Идем пред њих уверен да је данас добар дан за Србију, да смо сачували мир и добили гаранције за безбедност и опстанак Срба. Каква год одлука нашег народа буде била, прихватићу је, бићу уз њих и чуваћемо српско јединство”, навео је Вучић на “Инстаграму”.

Он је додао да зна да Срби са Косова и Метохије, како је навео, све до коначног ослобођења никада неће бити задовољни ниједном одлуком.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић раније је саопштио да је Вучић на данашњем састанку у Београду замолио представнике Срба са Космета да позову народ да се повуче са барикада.

Петковић је навео да су САД и ЕУ дали јаке гаранције да ће ухапшени бивши полицајац Дејан Пантић бити пребачен у кућни притвор, да учесници протеста и људи који су били на барикадама неће бити хапшени и да приштински специјалци неће упадати на сјевер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана