Вучић: Биће затражене информације о борцима из БиХ и са Косова у Украјини

Срна
Вучић: Биће затражене информације о борцима из БиХ и са Косова у Украјини

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће од Русије бити затражене информације о људима са Косова и Метохије и БиХ који се регрутују за борбе у Украјини, након што је на то указао шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

"Неки велики лидери знају главнину ствари, али Лавров зна све", рекао је Вучић и додао да он нема информације да ли са Косова и Метохи долазе у Украјину да се боре, али је додао да на томе службе раде.

Он је најавио да ће наредних дана у Београд стићи секретар руског Савјета безбједности Николај Патрушев, од којег ће бити затражене такве информације.

"Лавров у политичком делу говори јасно и не дешавају му се грешке као другима око чињеничних ствари. Дуго и добро памти, није лако са њим разговарати", навео је Вучић за Телевизију Тањуг.

Што се тиче Украјине, Србија ће, каже он, поштовати међународно право и територијални интегритет Украјине, што је принципијелан став који се заснива на поштовању међународног права, а од њега нико није тражио да га мијења.

Вучић сматра да њих на Западу помало боли што предсједник Русије Владимир Путин о питању Украјине користи сву слабост западне агресије на СР Југославију и понавља сличне аргументе које су они тада користили.

Он је истакао да би сви на Западу да забораве случај Србије, односно НАТО агресију.

"Једном лепо кажите - направили смо највећу грешку, извињавамо се за све злочине које смо починили. Ми ионако морамо да разговарамо, јер се налазимо на европском путу", рекао је Вучић. 

Вучић: Хоће да Косово убаце у НАТО и тако му обезбиједе независност

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да постоји план да се Косову и Метохији посредством НАТО-а обезбиједи независност, али да га Србија ни тада неће признати.

“Намеравају да Косово убаце у НАТО и тиме натерају ове четири земље ЕУ од пет, које га сада не признају, да признају Косово и да нас ставе пред свршен чин. Али чак и тада наш одговор ће бити негативан”, истакао је Вучић.

Вучић је указао на “поплаву изасланика” са Запада.

“Они то хоће без руског изасланика да би могли сви да се договоре и да кажу остало вам је мало времена морате да признате независност Косова. Не знам шта је други смисао”, додао је Вучић за Телевизију Тањуг.

Говорећи о Војсци Србије, он је навео да је данас најснажнија у региону, те да ускоро стиже и ново наоружање из Кине, које је наручено прије три и по године, а затим из Француске, Русије и да се стално купује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана