Вучић: Београд жели у ЕУ и конкретан одговор

Срна
Вучић: Београд жели у ЕУ и конкретан одговор

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић је, послије видео-конференцијског самита ЕУ-западни Балкан, рекао да Србија жели да буде дио ЕУ и да очекује конкретан одговор.

Он је истакао да Србија жели да се више говори о процесу проширења и навео да је добро то што су све најважније земље ЕУ учествовале на самиту на којем се говорило о европском путу.

Вучић је за РТС рекао да је било ријечи о економском опоравку, затим наставку реформи и процесу приближавања ЕУ, као и подршци изасланику за преговоре Београда и Приштине Мирославу Лајчаку, те о будућности Београда и Приштине.

“Србија не очекује проблеме, имаћемо највећи раст у целој Европи, а то очекујем и следеће године. Желели би смо да се више говори о процесу проширења. Србија жели да буде део ЕУ”, рекао је Вучић.

Он је додао да је подршка Лајчаку била снажна.

Вучић је нагласио да је за Србију веома значајно учешће на конференцији, те да је добро да су скупу присуствовали представници свих земаља ЕУ, осим двије.

Он је рекао да је захвалио за економску подршку Србији.

“Тражио сам изузетак за Србију за производњу челика, то је од страховитог значаја за нашу земљу. Ја сам на томе данас два пута инсистирао јер нама је смедеревска железара највећи извозник, она је суштина нашег економског раста”, нагласио је Вучић и додао да су европски представници рекли да ће то да погледају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана