Вучић: Америка Србију гледа другачијим очима него прије

Срна
Вучић: Америка Србију гледа другачијим очима него прије

БЕОГРАД/ВАШИНГТОН - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је на крају посјете Вашингтону да САД гледа Србију "другачијим очима" него прије неколико година или деценија.

"Неупоредиво је то како данас Америка гледа Србију у односу на пре неколико година или деценија", објавио је Вучић данас на "Инстаграм" налогу #buducnostrbijeav.

Он је истакао да су Србији због будућности потребни пријатељски односи са САД.

"Да ли Америка Србију гледа другачијим очима него што су нас гледали пре неколико година или деценија? То је неупоредиво", написао је он.

Вучић сматра и да Србија мора да добро постави своје циљеве.

"Ми морамо да разумемо које је наше место у свету, да знамо колики смо и колика нам је снага економије и да добро поставимо наше циљеве. Да се не
залећемо као што смо се раније залетали. Да не правимо велике грешке, као што смо то раније чинили", навео је он.

Предсједник Србије истакао је да треба бринути о отаџбини, чувати дјецу и бринути о својој будућности. "Али, без пријатељског односа Америке према Србији, без тога да имамо Америку на својој страни, на страни будућности Србије, плашим се да то није могуће", написао је Вучић.

Вучић је у САД говорио на годишњој конференцији Америчко-јеврејског комитета за јавне послове, а током дводневне посјете САД састао се и са државним секретаром САД Мајклом Помпеом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана