Вучић: Албанци све нервознији, очекујем и даље притиске

Срна
Вучић: Албанци све нервознији, очекујем и даље притиске

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су Албанци све нервознији и да очекује и даље притиске када је ријеч о Косову и Метохији, али да ће се борити још снажније и да ће Србија наставити да се држи за онај дио Резолуције 1244 који чува њен интегритет.

Вучић је поновио да Резолуција, на коју се Срби годинама позивају, има низ мањкавости и да не треба забијати главу у пијесак, већ о томе говорити.
- Очекујем притиске по питању Космета. Постоји значајно неслагање о Космету до јуче монолитне западне алијансе о томе ко ће да води игру. То је за нас тешко како да одбијемо највећу силу, а како да одбијемо ЕУ када смо на европском путу - рекао је Вучић за ТВ "Пинк".

Говорећи о томе да дио опозиције инсистира на референдуму као начину да се ријеши питање Косова и Метохије, Вучић је истакао да се за то питање не мора ићи на референдум.

- Ми то имамо у Уставу - рекао је Вучић, поручивши да ће Србија наставити да економски расте и помаже Србима у јужној покрајини колико год може.
Осврћући се на изјаве лидера СДА Санџака Сулејмана Угљанина да је Србија фашистичка творевина, Вучић је рекао да је Угљанин веома нервозан јер је остао без фотеље и службеног аутомобила и да оно што сјекира Угљанина не брине државу Србију.

- Људима и у Тутину и у Сјеници требају путеви, а то им мржња Угљанина не може да донесе. Те политике не доносе добре резултате - поручио је Вучић.
Он је нагласио да је Србија од земље губитника постала земља побједник, те позвао грађане да изађу на изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана