Вучић: Албанци били свјесни да би наишли на отпор и озбиљан одговор Србије

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се Албанци нису залетили да склоне барикаде које су поставили Срби на сјеверу Косова и Метохије из два разлога.

Вучић је на ТВ Прва казао да се Албанци нису залетили 20 дана, јер су били свјесни да би наишли на веома тврд орах и жесток отпор народа, али и озбиљан одговор државе Србије.

“Први разлог је што би наишли на тврд орах и схватили би колико је жесток отпор народа. Други разлог је да знају да би стигао снажан одговор Србије и да би били почишћени као метлом”, казао је Вучић за Прву телевизију.

Он је додао да годинама неко потцјењује стање духа српског народа на КиМ и не слушају шта Срби говоре. Подједнако се то односи на неке на западу, али и на Албанце, нагласио је.

“Борили смо се да сачувамо народ на КиМ и да сачувамо мир. Народ да победите не можете. Они се и вечерас играју. Они мисле да ми то не знамо. Шаљу једну екипу да пређе из јужног у северни део Косовске Митровице. Тек да провоцирају. Не разумеју да немају снагу на северу. Они на северу не могу ништа. Они нису снажнији од Срба. Могу да доведу Светог Петра, они на северу не могу ништа”, рекао је Вучић.

Нагласио је да је суштина да Срби не могу да трпе зулум.

“На барикадама су били борци за слободу. Професори, наставници, медицинске сестре... Сви су били на барикадама,” казао је Вучић.

Вучић изјавио је вечерас да су га Срби са КиМ послушали и уклонили барикаде, јер им је гарантовао да ће уколико Албанци крену на њих на сјеверу моћи да се супротставе и поставе границу.
    
“Рекли су ми верујемо теби, нико нас други у Србији не интересује ни из твоје, ни из других партија, ти нам гарантуј да ако крену да нас лове као зечеве ми ћемо да се супротставимо, поставићемо им границу и то је крај”, рекао је Вучић на ТВ Прва.
    
На питање да ли им је то и гарантовао, предсједник Србије је одговорио да је наравно гарантова додајући да је морао.
    
“То је за мене нешто најтеже што сам обећао, али то значи оно што сам рекао и не желим даље да објашњавам зато што знам да ће бити једина вест и не желим да пружим прилику нашем непријатељу да нас представи као не знам кога”, додао је он.
    
Према његовим ријечима, рекао им је да је дао све од себе и упитао их са чим да изађу пред свијет уколико не склоне барикаде.

“Питао сам их зар стварно верујете да ви то видите боље него ја, са чим да изађемо пред свет, испунили су нам све захтеве, све реалне захтеве”, додао је.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана