Вучевић захвалио Грчкој на уздржаном ставу о Сребреници

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадорком Грчке у Београду Маријом Леванти о билатералним односима и свеобухватној сарадњи две земље и истакао да Србија придаје велики значај даљем унапређењу сарадње са Грчком, која се заснива на узајамном повјерењу и пријатељству две државе и народа.

Вучевић је захвалио Грчкој на уздржаном ставу, приликом гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН, саопштила је Влада Србије.

Премијер је истакао да ова резолуција неће никако допринијети стабилизацији прилика у региону, нити побољшању односа између српског и бошњачког народа.

“Стратешки циљ Србије је да кроз инфраструктурне и развојне пројекте, доприноси бољем животу свих грађана у региону”, истакао је српски премијер.

Вучевић је нагласио да Србија веома цијени подршку Грчке по питању територијалног интегритета и суверенитета и чврст став да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Он је истакао и значај ангажовања Грчке на убрзању процеса евроинтеграција Србије, које остају наш стратешки правац.

Амбасадорка Леванти оцијенила је да су односи две земље пријатељски и да их повезује искрена подршка и пријатељство и пренијела да Грчка неће промијенити своју позицију по питању Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана