Вучевић: Војска Србије не жели сукобе, али ће штитити државу и грађане

Срна
Foto: Танјуг

Војска Србије не жели сукобе, али је спремна да изврши сваки задатак који добије од врховног команданта с циљем заштите интегритета, суверенитета Србије и заштите свих њених грађана, рекао је министар одбране Милош Вучевић.

Вучевић, који је са замјеником начелника Генералштаба генерал-потпуковником Петром Цветковићем посјетио јединице Војске Србије у гарнизонима у Рашки и Новом Пазару, истакао је да ће политичко руководство учинити све да очува мир и стабилност, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Војска Србије је најснажнији, најубедљивији аргумент одвраћања за све оне који немају добре жеље и циљеве према нашој држави - нагласио је Вучевић.

Он је посјетио јединице и разговарао са припадницима Војске Србије у касарнама "Стефан Немања" у Рашки и "Рифат Бурџевић - Тршо" у Новом Пазару, те високо оцијенио њихову опремљеност и обученост.

- Уз Војску Србије сви грађани Србије су сигурни. Верујте у своју војску! Војска не жели никакве сукобе, ратове, али је спремна да заштити нашу државу и све њене грађане - поручио је Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана