Вучевић: Вoјска Србије биће додатно оснажена дроновима камиказама

ГС
Foto: Танјуг/АП

АБУ ДАБИ- Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је данас да ће Војска Србије (ВС) бити додатно оснажена дроновима камиказама који ће Србија купити од једне фирме из Уједињених арапских емирата, а што је договорено на Сајму наоружања у Абу Дабију.

Вучевић, који је био на највећем сајму наоружања у свијету са предсједником Александром Вучићем, рекао је за РТС да би Србија тиме драматично повећала убојиту моћ  војске.

„Истовремено, наша наменска индустрија развија беспилотне летелице у Србији. Њима боље наводите своју артиљерију, задајете смртоносне ударце онима који желе да вам науде на местима које не очекују“, казао је Вучевић.

Он је додао да у у Абу Дабију имали састанак гдје су договорена додатна издвајања за ВС и намјенску индустрију.

„То је крем наше војске. Поред снажног сегмента патриотизма и емоција према својој земљи, држава нуди веома добре услове за рад у њима. Плата је почетна 220.000 динара, а када на то додате дежурства, теренски рад, ноћни рад. Могу да раде на свом образовању. Ја верујем у овај пројекат и као министар одбране апсолутно сам спреман да га реализујем“, казао је министар.

Он је одбацио тврдње да све то много кошта и запитао колико кошта слобода, мир и отаџбина.

„Да не бисмо плаћали туђу војску, да не бисмо изгубили државу, то је инвестиција у све нас“, поручио је Вучевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана