Вучевић: "Велика Албанија" је пројекат свих Албанаца за који имају међународну подршку

СРНА
Вучевић: "Велика Албанија" је пројекат свих Албанаца за који имају међународну подршку

БЕОГРАД- Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је да је "велика Албанија" пројекат свих Албанаца, да они неће од њега одустати и да за то имају огромну међународну подршку.

"Хајде да себе престанемо да лажемо. Они желе `велику Албанију`. То је њихов пројекат, а питање је ко од њихових лидера себе види као ујединитеља свеалбанске територије. Они имају огромну подршку, готово све им је дозвољено", рекао је Вучевић.

Он је нагласио да нико од међународних званичника неће гласно да каже да Албанци праве "велику Албанију", али да је то више него јасно.

"Па и тај излет /премијера самопроглашеног Косова Аљбина/ Куртија у Тетову. Видјели сте како су их дочекали", рекао је Вучевић за телевизију "Пинк".

Он је рекао да питање "велике Албаније" није питање само за Србију већ, прије свега, за Сјеверну Македонију и за Црну Гору.

"То вам је, иначе, мантра и Северне Македоније и Црне Горе. Оне када су постале чланице те колективне НАТО алијансе мисле да су решиле све своје проблеме и да ништа више не може да им се деси, а морају мало погледати у историју, сагледати околности и пре свега оно што се дешава у њиховом дворишту", упозорио је Вучевић.

Он је истакао да је Војска Србије снажна и одвраћујући фактор за све оне који би да угрозе безбједност њених грађана и територије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана