Вучевић: Свесрпска декларација - основ политичке борбе за опстанак Срба

Агенције
Вучевић: Свесрпска декларација - основ политичке борбе за опстанак Срба

БЕОГРАД - Премијер Србије Милош Вучевић позвао је све посланике Скупштине Србије да подрже Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, јер је она основ даље политичке борбе за опстанак српског народа на овом простору и тешку борбу за Косово и Метохију.

Реагујући на тврдње посланика опозиционог Зелено-левог фронта /ЗЛФ/ Радомира Лазовића да је Свесрпска декларација "националистички памфлет и фикција", Вучевић је рекао да би било добро да су проблеми и изазови са којима се суочавају Срби фикција, али то није случај.

- Било би фикција да немамо 300 коначних рјешења за исељавање Срба из Косовске Митровице и да немамо покушаје /премијера привремених приштинских институција Аљбина/ Куртија да отвори мост између Сјеверне и Јужне Косовске Митровице - рекао је Вучевић.

Он је указао и на константне покушаје ревизије Дејтонског споразума, која се спроводи увијек и искључиво на штету Републике Српске, да је ћириличко писмо прогоњено и забрањено и да се ломе надгробне плоче Срба.

- Декларација не решава све проблеме, али доноси политичку подлогу и институционални прилаз како да водимо политику државе и националну политику на све ове околности - навео је Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана