Вучевић: Србија животно заинтересована за споразум са Албанцима

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је данас да је Србија животно заинтересована за историјски споразум са Албанцима о Косову и Метохији, истичући да тај договор мора да буде саткан од компромиса, а не од тога да једна страна добије све, док друга ништа.

Вучевић је указао да је проблем у томе што међународна заједница Србији стално поручује "ако будете добри, добићете нешто у перспективи", док се Приштини обећава све и толерише све, па и то да још није направила ни почетне кораке да формира Заједницу српских општина.

- Немамо ништа од тога да кукамо да међународна заједница није фер према нама. Упркос свему, ми не смијемо да напуштамо преговоре јер бисмо платили цијену - рекао је Вучевић за Телевизију "Хепи".

Он сматра да српски представници морају да буду политички зрели и прихватити околности које нису идеалне и у складу са тим штитити националне интересе.

- Морамо да истрпимо ерупцију лицемерја и свега другог негативног како бисмо заштитили себе. Не смемо дозволити да нас носе емоције, већ морамо да будемо рационални и храбри. Све што нам се дешава не смије да буде разлог да ми себе изолујемо - рекао је Вучевић.

Он је истакао да Србија не жели ратове ни било какве сукобе, јер је, како каже, ратовала и више него што треба у 20. вијеку и доживјела велика страдања.

- Србија би данас имала три пута више људи да није толико страдала. Нећемо сукобе и радимо и навијамо за то да политика решава спорна питања, а не војска, која чува Србију и њене грађане. Војска је спремна и оспособљена да изврши тај задатак - закључио је Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана