Вучевић: Немојте изазивати Србију, то мора бити јасно свима

Г.С.
Вучевић: Немојте изазивати Србију, то мора бити јасно свима

БЕОГРАД - Министар одбране Милош Вучевић обратио се јавности послије акције у којој је Војска Србије оборила комерцијални дрон који је извиђао терен.

"Војска Србије је по наредби председника Србије дејствовала на беспилотни објекат који се кретао из правца Јариња ка општини Рашка", рекао је Вучевић.

"Војска Србије је заштитила небо Србије и грађани могу да буду сигурни да је небо над Србијом безбедно", поручио је.

Вучевић је рекао да слиједи детаљна истрага која ће показати ко је власник и управљач дрона.

"Војска Србије је овај дрон оборила коришћењем електронских уређаја, користили смо најмодерније електронске уређаје како би оборили дрон који је ушао у простор где је забрањено присуство летелица", додао је.

"Немојте изазивати Србију, то мора бити јасно свима", рекао је.

"То показује да не звецкамо оружјем, не претимо, и не нападамо. Желимо за преговарачки сто да разговарамо, компромисно, и да водимо разговоре. Србија није џак за ударање. Војска Србије је способна да брани своју земљу", напоменуо је Вучевић.

Он је додао да је јучерашње стављање у приправност Војске Србије изазвала узнемирење и љутњи код оних који су се осјетили прозваним.

"Ми нисмо слали нашу војску нигде, нити смо узнемиравали било кога. Обученост војске и спремност да дејствује показују све. Немојте нас потцењивати, будите партнери са Србијом, послуштајте оно што председник јасно и гласно каже - вратимо се за преговарачи сто. Пустите те активности које су узнемиравајућег карактера", казао је министар.

Вучевић је истакао да дронови свакако нису ишли у снимање и извиђање лијепих крајолика Рашког округа, већ се врзмају и крећу изнад војних објеката и покушавају да лоцирају наше јединице.

Јединице Војске Србије су у поподневним часовима, након правовременог откривања и праћења, неутралисале комерцијални дрон који се кретао из правца Копаоника ка Рашки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана