Вучевић: Насушна потреба је да поштујемо породицу

Tанјуг
Foto: Taнјуг

ПЕРЛЕЗ – Предсједник Владе Републике Србије Милош Вучевић, заједно са министарком за бригу о породици и демографији Милицом Ђурђевић Стаменковски, отворио је манифестацију „Дани породице“ у Перлезу и том приликом рекао да је насушна потреба једног народа да поштује институцију породице.

„Други пут сам поред Бегеја заједно са људима који верују у исту Србију као и ја. Србију која не жели и не сме да се одрекне онога што јесте. Џабе школе и обданишта ако нема деце, насушна потреба је да поштујемо породицу. Суштина је да нас буде више“, рекао је Вучевић. 

Он је додао и да се политичке мјере уводе због потомака, да би они боље живјели, те да је Србија најмодернија била када су се поштовале баке и деке јер је постојало заједништво. 

„Овде је питање и колективних права, да смо дужни према потомцима да чувамо Србију. Желимо да спасемо Банат да не буде слепо црево и зато градимо и саобраћајнице“, подвукао је Вучевић.  

Министарка за бригу о породици и демографији Милица Ђурђевић Стаменковски истакла је да је породица институција која је стално на удару. 

„Наш вољени патријарх Павле говорио је да је породица мала црква, извор љубави ком тежимо у животу. Породица је данас последња линија одбране када су у питању хришћанске вредности. Пред нама је данас питање да ли ћемо сутра имати коме да сачувамо земљу, питање бити или не бити нашег доба“, казала је Ђурђевић Стаменковски. 

Она је додала и да породица у 21. вијеку мора да буде најважнији државни интерес, да демографска обнова буде национални задатак јер сви морају да учине све да дјеца остају у Србији, те да се увијек треба подсјећати да треба побољшавати мјере за помоћ родитељима. 

Градоначелник Зрењанина Сима Салапура рекао је да „Дани породице“ полако постају традиција. 

„Манифестација која је прихваћена на нивоу целе Србије и на томе посебно хвала Влади Републике Србије, што можемо да баштинимо породичне вредности у ово модерно време пуно изазова. Град Зрењанин сетом мера покушава да олакша родитељство“, рекао је Салапура. 

Манифестација траје два дана, а локалне самоуправе представљају своје мјере пронаталитетне политике.  

Догађају присуствују и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Александра Ћирић Бошковић, министарка без портфеља за родну равноправност Татјана Мацура и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана