Вучевић: Мотив за напад на дечаке је политика која долази из Приштине

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је данас да је мотив за напад на дјечаке, рањене у селу Готовуша код Штрпца, политика која долази из Приштине, која деценијама уназад говори да су Срби уљези и неки страни елемент који треба избацити.

Вучевић је на ТВ Прва, одговарајући на питање коме смета српски бадњак и тробојка и да ли ћемо открити ко је крив за напад на дјечаке код Штрпца, рекао да је разумио да је починилац откривен и да се налази пред истражним органима, али оцјењује да се стварни мотив крије иза политика и да међу албанским политичарима преовладава наратив да су Срби проблем и да их треба отјерати.

"Пут нас води ка политици која долази из Приштине. Видимо и чујемо ту причу, и то не само данас него годинама и деценијама уназад, посебно од '99, али и раније, да су Срби уљези и неки страни елемет који треба избацити. На овај или онај начин избрисати их и склонити са територије и онда неће наравно бити никаквог проблема", рекао је Вучевић.

Истиче да "посебно иритира" реакција међународне заједнице, која "игнорише чињеницу" да су упуцани припадници српске нације на КиМ.

"Нигде у њиховим саопштењима тзв. међународних представника нема националности. Него кажу дошло је до пуцања на Косову, или оно што Курти каже, упуцана су два држављана Косова. Нису то никаква косовска држављанина, то су два дечака српске националности, који су упуцани зато што су Срби и зато што су прослављали Бадњи дан", наглашава Вучевић.

Додаје да је јуче портпарол Европске комисије Петер Стано у објави на Твитеру ставио заставицу тзв. Косова.

"Као, дошло је до пуцања на Косову, па ето, они жале. Чекајте, па шта је разлог пуцања. Ко је био мета. Какве су то формулације. Ето "жалимо што је дошло до пуцања". Што не кажете ко је на кога пуцао," упитао је Вучевић.

Министар је рекао и да је и дио српског невладиног сектора ћутао због напада код Штрпца.

"Невладине организације ће скочити за дрво, за пса, за мачку, да ли нам треба неки инфраструктурни пројекат. Ту су први сви. Литијум је изгледа важније питање од судбине ових дечака или њихових породица или Срба на Косову и Метохији. Тад је тишина", казао је Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана