Вучевић: “Мигови” не лете због дронова, али оборићемо сваки изнад територије централне Србије

Срна
Вучевић: “Мигови” не лете због дронова, али оборићемо сваки изнад територије централне Србије

БЕОГРАД - Војска Србије већ три дана из правца Косова и Метохије уочава више дронова на територији централне Србије, изјавио је министар одбране Милош Вучевић и додао да ће дронови бити елиминисани или стављени под контролу Србије.

Вучевић није могао да каже чији су дронови, али је навео да долазе са подручја Косова и Метохије.

Он је навео да су се дронови кретали на линији административног раздвајања у Копненој зони безбједности са Косовом и Метохијом, са повременим улазима у централну Србију ради осматрања положаја Војске Србије, касарни и војних објеката.

-Све се одвија у контексту покушаја праћења активности Војске Србије на територији под нашом контролом. У току су велике вежбе на територији целе Србије. Очекује се да сутра председник Александар Вучић посети део јединица на Пасуљанским ливадама -рекао је Вучевић за РТС.

Према његовим ријечима, Војска Србије има сазнања да је више дронова уочено у Рашком, Топличком и Нишавском округу, као и да је Вучић издао наредбу да свака таква летјелица буде оборена или стављена под контролу Србије.

Вучевић је рекао да српски “мигови 29” нису патролирали због дронова већ је у питању редовна патрола небом, као и да на дронове војска може да одговори авиониским митраљезима, топовима, хеликоптерима и другим напреднијим средствима.

Истакао је да су нетачни наслови из Приштине да се Војска Србије концентрише на административним прелазима, да улази у Копнену зону безбједности.

Вучевић је навео да у овом тренутку постоје безбједносни ризици, прије свега због неодговорног понашања Приштине и њеног напуштања концепта дијалога, инсистирања на једностраним одлукама око таблица, што све може довести до ескалације, али је поручио да нема “Олује”, “Бљеска”, погрома из 2004. године.

-Србија не жели ратове, не игра се ратних игрица, али то не значи да је слаба и да се плаши и да неће одговорити на сваки изазов. Позивамо Приштину и њихове патроне из Квинте, да врате Приштину за преговарачки сто - рекао је Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана