Вучевић: КФОР најодговорнији за мир и безбједност на Косову и Метохији

Срна
Вучевић: КФОР најодговорнији за мир и безбједност на Косову и Метохији

БЕОГРАД- Министар одбране Србије Милош Вучевић пренио је данас у Београду команданту Команде здружених снага НАТО адмиралу Стјуарту Манчу да Србија остаје на позицији да КФОР представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији и да је зато најодговорнији за одржавање мира и безбједности на територији јужне српске покрајине.

-Говорећи о ситуацији у јужној српској покрајини, Вучевић је рекао да Србија не жели ескалацију сукоба и да је посвећена мирном рјешавању свих питања путем дијалога, указујући на значај досљедне примене Резолуције 1244 Савјета безбједности УН и Војнотехничког споразума - саопштило је Министарство одбране Србије.

Он је навео да је партнерство са НАТО-ом вишеслојно и разноврсно, као и да је сарадња са Командом здружених снага НАТО у Напуљу посебно важна.

Манч је нагласио да је Србија поуздан партнер НАТО-у, који у потпуности поштује њену политику војне неутралности.

Манч се састао и са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем, са којим се сагласио да Србија и НАТО дијеле заједнички интерес очувања мира и стабилности у региону.

На састанку је наглашен значај ангажовања КФОР-а на Косову и Метохији у стриктном, потпуном и непристрасном спровођењу мандата, који му је додијељен на основу Резолуције 1244, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана