Возове ће пратити дронови због учесталих напада вандала

Танјуг
Возове ће пратити дронови због учесталих напада вандала

БЕОГРАД - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић најавио је данас да ће на брзој прузи између Београда и Новог Сада бити ангажовани дронови који ће пратити возове због све чешћих напада вандала и крађа жељезничке инфраструктуре.

Подсјетивши да појединици из чисте обијести данима каменују брзе возове на релацији од Београда до Новог Сада, Момировић је за београдске медије рекао да је неопходно ангажовање дронова за рјешење тог проблема будући да није цијела пруга покривена камерама.

Он је објаснио да је то ефикаснија варијанта од постављања камера на цијелој прузи Београд - Нови Сад, за шта би биле потребне стотине камера и огроман број људи који би пратили шта се дешава на снимцима. "Мораћемо да ангажујемо дронове који ће пратити возове, јер се не угрожава само имовина, већ и безбедност путника", истакао је Момировић.

Министарство на чијем је челу Момировић, због учесталих крађа и напада на возове на брзој прузи Београд – Нови Сад недавно је формирало оперативну групу са Министарством унутрашњих послова Србије и републичким тужилаштвом како би се такви инциденти спријечили, а виновници кривично гонили. Момировић је додао да предузете мјере дају резултате, јер су ухапшени људи који су каменовали воз и крали ограду, међу којима је и радник "Железница Србије".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана