Возач камиона из Турске преминуо на мјесту удеса воза из ког цури амонијак

ГС
Foto: Принтскрин

ПИРОТ– Турски држављанин, возач камиона Т. П, рођен 1967. године, пронађен је јутрос мртав код Пирота, на југоистоку Србије, на мјесту где су се у недјељу око 17.30 часова изврнули вагони теретног воза из ког је почео да цури амонијак.

Како су рекли за Анадолију из пиротске полицијске управе, данас ће бити урађена обдукција која ће утврдити тачан узрок смрти турског држављанина, а претпоставља се да је преминуо усљед посљедица пада са висине.

Жртва је пронађена на ливади поред пруге, између два надвожњака. Ситуација указује на то да је Т .П, усљед смањене видљивости на путу послије изливања амонијака, доживио саобраћајни удес и у покушају да се спаси, скочио из камиона. Међутим, велика је вјероватноћа да због густог облака насталог послије извртања вагона са амонијаком није видео да је под њим провалија.

Преминулог Т. П. јутрос је пронашао пиротски новинар који је, и поред апела грађанима да се због амонијака у атмосфери не приближавају мјесту акцидента, отишао на лице мјеста да о томе извештава. Случај је одмах пријавио хитној помоћи и полицији, а и сам је послије одласка на терен добио љекарску помоћ.

Синоћ је у близини извртања вагона, у аутомобилу којим је слетио с пута, преминуо и старији мушкарац из Пирота са хроничним обољењем срца. Тачан узрок и његове смрти још се утврђује.

Након синоћног инцидента испред Пирота, у том граду је проглашена ванредна ситуација - не раде школе, вртићи и јавне установе, а радници фабрика у првој смјени нису отишли на посао. Грађани у близини мјеста несреће замољени су да не излазе из кућа и прозоре држе затвореним. Саобраћај ка Пироту је у прекиду, јер у атмосфери на мјесту акцидента још има велике концентрације амонијака, док његово присуство у градском језгру није забиљежено.

Припадници Сектора за ванредне ситуације су током вечери и ноћи са путева и оближње наплатне рампе евакуисали 56 људи. Свима је указана медицинска помоћ и међу онима који су задржани у болницама у Пироту и Нишу нема животно угрожених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана