Возач дошао пијан да вози дјецу на екскурзију

ГС
Возач дошао пијан да вози дјецу на екскурзију

БЕОГРАД - Ученици Основне школе "Јелена Ћетковић" у Београду прије два дана кренули су на матурску екскурзију са два и по сата закашњења. Разлог: један возач агенције није имао љекарско увјерење, док је други возач, који је дошао да вози дјецу - био пијан.

Помоћница министра за туризам Србије Дуња Ђенић наводи за РТС да не може да говори о епилогу овог случаја јер је пријава у сектор туристичке инспекције стигла тек данас, те да мора да сачека да се спроведе поступак инспекцијског надзора прије него што изађе у јавност са информацијама.

Једна од информација која је наведена у пријави, каже она, јесте да школа није ангажовала агенцију за реализацију већ да је директор школе самостално ангажовао превозника.

На питање како је могуће да је пријава стигла тек данас одговара да ће и на то питање моћи да одговори када се заврши поступак инспекцијског надзора.

-У наредна два дана ћемо утврђивати чињенице, надам се да ћемо тада већ знати појединости о конкретном случају. Да ли се заиста ради о самосталној организацији што би био бесправни рад, уколико говоримо да је то директор школе самоиницијативно организовао или сама школа. Постоји наравно одговорност агенције, ако говоримо о ангажовању превозника, у том случају агенција ангажује превозника, док организатор свакако сноси одговорност - каже Ђенићева.

У другом полугодишту ове школске године пријављено је око 5.000 екскурзија и рекреативних настава, а Саобраћајна полиција контролисала је око 6.000 аутобуса и возача аутобуса.

Шест возача аутобуса искључено је из саобраћаја зато што је утврђено да су били под дејством алкохола, утврђено 26 неисправности аутобуса, као и 22 пропуста возача аутобуса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана