Војска Србије успјешно испробала руске ракете „Корнет“

Танјуг
Војска Србије успјешно испробала руске ракете „Корнет“

ПАСУЉАНСКЕ ЛИВАДЕ - Руске против-оклопне вођене ракете “Корнет” испробане су успјешно данас у оквиру здружене вјежбе Војске Србије “Маневри 2022” на Пасуљанским ливадама, у присуству предсједника Србије Александра Вучића.

Вучић је изразио задовољство након поготка у мету јединица војске током вјежбе и истакао да су то најбоље ракете за ту намјену коју је набавила Србија.

-Рекао сам да су „Корнети“ најбољи и сада сам се уверио у њихову моћ - рекао је Вучић, током вјежбе у присуству министра одбране Милоша Вучевића и начелника Генералштаба Војске Србије Милана Мојсиловића.

Погодак у мету на великој удаљености је био испраћен аплаузом, а присутни генерали су упознали Вучића са могућностима „Корнета“ и истакли да та ракета има домет од чак осам километара.

Они су пренијели Вучићу да су војници прошли обуку за употребу „Корнета“.

Руски „Корнет“ је један од система који изазива посебну пажњу домаће и свјетске јавностим, пошто не постоји тенк, оклопно возило или бункер који руски преносни противоклопни систем “Корнет” не може да уништи.

Тако је наведено у фабричким подацима, као и оним са испитивања на полигонима, што потврђују и подаци са терена.

На војном полигону Пасуљанске ливаде, у оквиру здружене вјежбе Војске Србије “Маневри 2022”, припадници Треће бригаде Копнене војске и резервног састава, данас увјежбавају употребу различитих оружја и борбених средстава и гађања са земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана