Војска и МУП Србије на највишем степену борбене готовости

Срна
Војска и МУП Србије на највишем степену борбене готовости

БЕОГРАД - У Србији је вечерас подигнута борбена готовост припадника МУП Србије и Војске Србије, према наређењу предсједника Србије Александра Вучића, након што је Приштина дигла борбену готовост својих снага.

”Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић наредио је да Војска Србије буде од ноћас на највишем степену борбене готовости”, изјавио је вечерас министар одбране Милош Вучевић.

Он је додао да је предсједник Србије као врховни командант вечерас наредио да Војска Србије од ноћас буде у приправности до нивоа употребе оружане силе, односно оружаног потенцијала Војске Србије.

“То нас подиже на највиши ниво до акције који спроводи Војска Србије чувајући територијални интегритет и суверенитет Србије и штитећи све грађане Србије и спречавајући прогром и терор над Србима ма где живе”, истакао је Вучевић.

Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић је саопштио да је, према наређењу предсједника Републике Србије Александра Вучића, подигнута борбена готовост припадника Министарства унутрашњих послова Србије.

Такозване косовске безбједносне снаге су добиле наређење да њихови припадници буду вечерас у касарнама или у домету мобилних телефона спремни за покрет у неком тренутку у току ноћи.

Вучић је поручио вечерас да ће, послије наоружавања Албанаца и послије подизања њихове борбене готовости на Косову и Метохији, предузети све мјере да се заштити српски народ и сачува Србија.

Копнена војска Србије је данас у току јутарњих часова заузела положаје у мјесту Казмовић у близини Рашке ка прелазу Јариње.

У том месту, распоређен је велики број специјалаца, ракетних бацача као и припадници Војске Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана