Војне медаље за кинеске љекаре

Срна
Војне медаље за кинеске љекаре

БЕОГРАД - Војним спомен-медаљама данас су у Београду одликована три члана љекарског тима из Кине који су Србији помагали у борби против вируса корона.

Кинески доктори дошли су у Србију 4. маја да замијене колеге, а одликовани су највишим војним признањима Министарства одбране и Војске Србије за допринос систему одбране Србије.

У име награђених, докторка Танг Кеђинг истакла је да су медаље признање њиховом раду и да представљају симбол челичног пријатељства Кине и Србије, саопштено је из Министарства одбране Србије.

“Током боравка у Србији медицински тим кинеских стручњака прешао је више од 20.000 километара, обишао Србију уздуж и попријеко, ковид болнице и бројне установе”, рекла је она.

Танг је истакла да се Србија тренутно налази на завидној позицији када је ријеч о резултатима борбе против вируса корона, “не само у Европи, већ и у свијету”.

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да су кинески стручњаци у Србију дошли када је било најпотребније.

“Њихову помоћ примили смо са захвалношћу, а чињеницу да им је Војска Србије била домаћин, са великим поносом”, додао је Вулин.

Амбасадор Кине у Србији Чен Бо подсјетила је да је данас други пут да министар одбране Србије додјељује војне спомен-медаље члановима тима кинеских медицинских стручњака.

“Три члана из прве групе кинеских стручњака у Србији раде већ 72 дана, а још три већ 28 дана”, рекла је Чен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана