Власник кафане поцијепао записник и гађао инспекторку пепељаром

ГС
Власник кафане поцијепао записник и гађао инспекторку пепељаром

Инспекторку рада Одјељења инспекције рада Смедерево фижички је напао власник нерегистрованог угоститељског објекта у којем је вршила ванредни инспекцијски надзор, а министар за рад Зоран Ђорђевић каже да је такво насилничко понашање недопустиво, да Министарство неће дозволити да се тако нешто више понавља и да ће бити поднијета кривична пријава.

 

Наиме, инспекторки рада је власник објекта у којем је вршила надзор, два пута поцијепао записник, вријеђао је и гађао пепељаром.

Након инцидента позвана је полиција која је одмах изашла на лице мјеста, извршила увиђај и о том случају обавијестила јавног тужиоца.

Министар Ђорђевић је, како је саопштило Министарство, разговарао са инспекторком, и најавио да ће Министарство поднијети кривичну пријаву и пратити рад Тужилаштва у овом случају.

"Нећемо дозволити да их било ко и било када спутава у томе. Физички напади на службена лица приликом вршења своје дужности су недопустиви и настојаћемо да се они, која су себи то дали за право, најригорозније казне", рекао је Ђорђевић, преноси "Блиц".

Ђорђевић је нагласио да Министарство жели да заштити оне који свој посао обављају савјесно, вриједно и одговорно.

"Желимо да јасно ставимо до знања, да ће сви они који желе да спријече државу да ради свој посао бити кажњени", рекао је Ђорђевић након разговора са нападнутом инспекторком.

Како је навео, посао инспектора је веома одговоран и захтијеван и зато ће Министарство увијек бити уз њих и поступати у оквиру своје надлежности, а у циљу њихове најбоље заштите.

Директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић рекао је да су се у посљедње три године догодила четири физичка напада на инспекторе рада о чему је Инспекторат одмах обавијестио Министарство унутрашњих послова.

"Инспекторат за рад поступао је одговорно и адекватно и о свим случајевима одмах обавестио МУП. Поднијета је кривична пријава и очекујемо од надлежних органа и судства да предузму одређене мере, када се ради о нападу на службено лице", навео је Ђуровић.

Каже да је посао инспектора рада веома сложен, јер они морају све оно што се ради мимо законске регулативе да уведу у законску, што заиста није лако.

Најавио је да ће управо због оваквих примјера, Инспекција рада вршити још јаче контроле у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана