Влајић: Предстоји тешка борба грађана Зубиног Потока и Лепосавића

Срна
Влајић: Предстоји тешка борба грађана Зубиног Потока и Лепосавића

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Грађанима Зубиног Потока и Лепосавића којима је Приштина узурпирала имовину предстоји тешка борба, оцијенио је њихова адвокат Небојша Влајић, који се нада да ће правосуђе привремених институција уважити преиначити одлуку о експропријацији земљишта на сјеверу Косова и Метохије.

Расправе о овој теми биће одржане сутра у Лепосавићу и 21. фебруара у Зубином Потоку, а Влајић каже да је интересовање велико.

Влајић је напоменуо да је ријеч о великој површини земље која се нашла на удару експропријације власти у Приштини - У Лепосавићу укупно 83 хектара, а у општини Зубин Поток укупно 50 хектара.

Он је указао да се тиме мијења начин живота у Лепосавићу и Зубином Потоку јер овом одлуком нису обухваћени само власници земљишта, него су оштећена читава села и групе села, становништво у читавој општини.

“Мења се начин живота, доводи се војна или полицијска база јер још не знамо шта ће ту да буде и питање је да ли ће се ту моћи живети као што се живело раније”, рекао је Влајић и додао да је оштећена читава српска заједница.

Влајић очекује да привремена влада у Приштини узме у разматрање примједбе грађана јер до сада није имала аргументе друге стране, већ је одлуку донијела једнострано и без вођења рачуна о интересима других.

“Након тога очекујем да испочетка размотри ову одлуку и евентуално донесе супротну у односу на оно што су намеравали да учине”, изјавио је Влајић за “Спутњик”.

Привремена Влада у Приштини је 16. јануара донијела одлуку о експропријацији око 80 хектара земљишта у мјесним заједницама Лешак и Дрен у општини Лепосавић како би на тим локацијама изградила базе намијењене косовској полицијској служби.

Обје локације су ослоњене на магистрални пут Косовска Митровица-Лепосавић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана