Владимир (2) није преживио пад са прозора, за живот Данијела (3) још се боре: Мајка их бацила са 2. спрата

ГС
Владимир (2) није преживио пад са прозора, за живот Данијела (3) још се боре: Мајка их бацила са 2. спрата

Данијел (3) бори се за живот у болници у Румунији након што се његова мајка, са њим и његовим братом Владимиром (2) у недјељу бацила са прозора 2. спрата мотела у Ботошанима.

Мали Владимир је остао на мјесту мртав, док је мајка пала на симс испод првог спрата и преживјела. Након трагедије, пријетила је још два сата да ће да скочи. Хитна помоћ превезла је трогодишњег Данијела у болницу, али су прогнозе љекара веома лоше.

"Дечак је у изузетно тешком стању, животно је угрожен. Могу да кажем мождано мртав. Нажалост, не постоји ништа неурохируршки што бисмо могли да урадимо", навели су из болнице.

Мајка (23) је у недјељу читав дан провела са дјецом на игралишту у Ботошанима. Она се касно пријавила у мотел под изговором да јој је побјегао посљедњи аутобус за родни град. На крају ју је рецепционар пустио да преноћи са дјецом, иако код себе није имала документа.

Како је утврдила истрага, супругу Александру, који тренутно живи и ради у Букурешту је нешто прије поноћи послала опроштајну поруку, а потом је пробудила дејцу и са њима у наручју се бацила са прозора. Дјечаци су пали на тротоар испред мотела, док се мајка приземљила на надстрешницу код 1. спрата.

Када су стигле полицијске и лекарске екипе, она је пријетила да ће се докрајчити. Хитна помоћ је могла само да констатује смрт Владимира, док су Данијела превезли у болницу. Преговарачки тимови су потом још два сата убјеђивали мајку да сиђе.

Док су трајали преговори све вријеме је говорила да хоће да се убије јер је наудила дјеци, а није то жељела.

Отац дјечака је рекао да му је стравична порука стигла око 23.30.

"Хвала ти што си ме натерао да урадим нешто што нисам никако желела. Надам се да си срећан што си нас се решио и што више не мораш да нам шаљеш новац. Схватила сам да ти је то била највећа мука. Желим ти да задржиш сав новац. Жалим због свега, и што сам се удала за тебе, због свега... Одлазим од куће. Жао ми деце, није њихова кривица, али не могу да их оставим, јер нико их неће волети. Надам се да си срећан без нас. Збогом! Све сам покушала да урадим за тебе, за твоју мајку, твог оца, за све вас. Оставила сам децу и без играчака и без одеће, узмите све, ви који сте на мене гледали као да сам дадиља", писало је у поруци коју је послала супругу прије него што је бацила дјецу са прозора мотела.

Александар каже да не зна зашто му је послала такву поруку и зашто је наудила дјеци.

"Није била одбачена, сваки дан смо разговарали. Увек сам је питао шта раде деца. Када им је требао новац, увек сам слао да има да купи све што деци фали. Сви су је волели", рекао је отац дечака.

Мали Владимир који је трагично страдао требало је у суботу да прослави 2. рођендан, преноси Телеграф.

Мајка је примљена у психијатријску установу, и против ње је покренута кривична пријава за убиство и покушај убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана