Владика Стефан: Након терапије отлоњени симптоми срчаних тегоба патријарха Иринеја

Срна
Владика Стефан: Након терапије отлоњени симптоми срчаних тегоба патријарха Иринеја

БЕОГРАД - Здравствено стање Његове светости патријарха српског Иринеја је добро, јер су након терапије отклоњени сви симптоми срчаних тегоба, рекао је владика Стефан, викарни епископ патријарха и старјешина Храма Светог Саве.

“Данас сам имао прилику да разговарам са нашим патријархом и да се лично уверима да је његово здравствено стање добро. По мишљењу лекара, он је на терапију добро реаговао, па су срчани симптоми који су се појавили отклоњени”, рекао је владика Стефан за “Блиц”.

Он је рекао да је партијарх Иринеј данас био ведрог духа, доброг расположења и да се интересовао за редовне црквене обавезе, али и за радове у Храму Светог Саве.

“На нашу радост проблеми који су постојали су превазиђени и његово лечење се наставља под будни оком најбољих лекара”, рекао је вгладика Стефан.

Он додаје да ће вјерници и јавност бити благовремено обавјештавани о евентуалним промјенама у здравственом стању патријарха српског.

“Још једном црква и верници се захваљују тиму врхунских лекара који брину о нашем патријарху и надамо се да ће он и ову битку, као и многе пре, добити”, рекао је владика Стефан.

Из Српске православне цркве раније је саопштено да је здравствено стање патријарха Иринеја стабилизовано, након што је у раним јутарњим часовима имао симптоме и знакове погоршања хроничне срчане слабости.

Патријарх Иринеј хоспитализован је 4. новембра у Војној болници Карабурма због инфекције вирусом корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана