Влада Србије усвојила приједлог ребаланса буџета

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Влада Србије усвојила је данас приједлог ребаланса буџета који предвиђа укупне приходе од 1.904 милијарде динара /око 16,2 милиона евра/, што је за 60,6 милијарди динара /51,7 милиона евра/ више него што је планирано иницијалним буџетом.

Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о буџету за ову годину предвиђени фискални дефицит буџета Србије износи 227,5 милијарди динара /око 1,9 милијарди евра/, што је 2,8 одсто БДП-а, саопштено је из Владе Србије.

“Ребалансом буџета биће обезбеђена средства за нове капиталне пројекте и инвестиције и то додатних 23 милијарде динара /око 200 милиона евра/. Ова издвајања су повећана са 427,2 милијарде динара /3,6 милијарди евра/ на 452,3 милијарде динара /3,8 милијарди евра/, што је 5,6 одсто БДП-а”, наводи се у саопштењу.

Из Владе објашњавају да ће на овај начин бити бити обезбијеђен новац за обилазницу око Крагујевца, почетак изградње неопходне инфраструктуре за специјализовану изложбу “Експо”, тунел у центру Београда, као и за изградњу београдског метроа и фрушкогорског коридора.

“Дио средстава биће намењен и за додатне субвенције у пољопривреди, као и за лечење ретких болести и лечење у иностранству”, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана