Влада Србије усвојила нове мјере: Улазак домаћим и страним држављанима само уз негативан ПЦР тест

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Влада Србије усвојила је данас нове мјере у сузбијању епидемије вируса корона према којима ће улазак и домаћим и страним држављанима у Србију бити дозвољен само уз негативан пи-си-ар /ПЦР/ тест, не старији од 48 часова.

Мјере које су данас усвојене ступиће на снагу у недјељу, 20. децембра, саопштено је из Владе Србије.

Држављани Србије који не посједују негативан ПЦР тест морају бити у кућној изолацији 10 дана.

Они се могу тестирати у Србији и, уколико њихов ПЦР тест буде негативан, више неће бити у обавези да буду у кућној изолацији.

Цијена тестирања на лични захтјев за стране држављане од данас износи 18.000 динара /153 евра/, док је за држављане Србије цијена до краја године непромјењена и износи 6.000 динара /51 евро/.

Од 1. јануара, цијена тестирања на лични захтјев за домаће држављане износиће 9.000 динара /76 евра/.

Влада Србије апелује да сви грађани који желе да се тестирају на лични захтјев заказивање тестирања обаве искључиво електронски како би се избјегле гужве и редови испред ковид амбуланти, те спријечио ризик од потенцијалне заразе.

Грађани, страни држављани са одобреним боравком у Србији, као и туристи, могу једноставно и брзо да закажу термин у некој од 26 лабораторија у 23 града и општине у Србији на адреси е-управе /еуправа.гов.рс/услуге/6096/.

Да би се користила услуга е-заказивања за ПЦР тестирање на лични захтјев није потребно да се грађани региструју на порталу е-управе.

Потврду да је термин успјешно заказан грађани ће добити на мејл који су навели, као и СМС-ом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана