Влада Србије одобрила извоз хране органског поријекла

Срна
Foto: тањуг

БЕОГРАД - Влада Србије одобрила је данас извоз прехрамбених производа органског порекла.

Из Владе наводе да је извоз органских производа изузет из Одлуке о привременој забрани извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво.

"Имајући у виду мале површине на којима се у Србији одвија органска производња и чињеницу да су у питању производи првенствено намјењени извозу, процјењено је да изузимање од постојеће забране не угрожава домаће тржиште и прехрамбену сигурност становништва, саопштено је из Владе Србије.

Донесен је закључак да се запосленима у установама социјалне заштите чије се радно ангажовање, у потпуности или дјелимично, финансира средствима из републичког буџета, исплати једнократна новчана помоћу у износу од 10.000 динара /85 евра/.

За ту намјену из буџета је обезбјеђено 86.550.000 динара /733.000 евра/ за укупно 7.789 запослених. Ова одлука је донесена након што су синдикати указали на чињеницу да је током пандемије вируса корона дошло до велике разлике у зарадама, а здравствени радници значајно одскочили у висини зараде у односу на остале стручне и друге раднике, који су носиоци система социјалне заштите.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана