Влада Србије одлучила да се прекину све војне вежбе и активности са свим партнерима

Срна
Влада Србије одлучила да се прекину све војне вежбе и активности са свим партнерима

БЕОГРАД - Влада Републике Србије на данасњој седници донела је одлуку којом се замрзавају све војне вежбе и активности са свим партнерима.

- Република Србија се налази пред страшним и незаслуженим притиском ЕУ. Притисци који немају никаквог смисла и нису утемељиени у нашим одлукама и поступцима, па чак ни у реалности резултат су хистерије која одређује политичке одлуке и правце великих моћних земаља - рекао је данас министар одбране Александар Вулин.

Министар истиче да се од Србије тражи по цијену напуштања европске будућности и по цијену још већих притисака на нашу политику, али и на наш народ на КиМ и Републици Српској, да напусти војне вјежбе са Белорусијом.

- Одлуком Народне скупштине ми смо војно неутрална земља. Да бисмо сачували позицију војне неутралности и избјегли или барем умањили посљедице појачаних напада на нашу земљу и политику и економију, Влада Србије је на данашњој сједници донијела одлуку да се у наредних шест мјесеци прекине са свим војним вежбама и свим активностима са свим партнерима без разлике - саопштио је Вулин. 

Министар је нагласио да у наредном периоду Србија неће учествовати у било каквим вјежбама или војним активностима ни са НАТО, ни са Русијом, ни са ОДКБ, ни са САД, ни са Кином нити ЕУ. 

- Ни са Истоком нити Западом. Наше учешће у мировним операцијама ће бити посебно размотрено и према потреби суспендовано. Процес опремања и јачања наше војске неће бити заустављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана