Влада Србије хитно разматра нове мјере против коронавируса

Танјуг
Влада Србије хитно разматра нове мјере против коронавируса

Београд - Влада Србије разматра данас нове пооштрене мјере, чији је циљ спријечавање ширења коронавируса у Србији, сазнаје Тањуг.

Предсједник Србије Александар Вучић синоћ је најавио да ће бити уведена привремена забрана путницима који долазе са сјевера Италије, из дијелова Швајцарске, Јужне Кореје, Ирана и из одређених покрајина Кине.

Поред привремене забране доласка људи из одређених земаља, једна од мјера могла би да буде и да сви наши држављани који долазе из тих земаља буду у кућној изолацији 14 дана.

У Србији су потврђена још два случаја заражених вирусом корона, тако да су сада заражене укупно четири особе.
Од посљедњег извјештаја јуче у 18.00 часова до јутрос у 8.00, тестирани су узорци пет особа, од којих су два била позитивна и три негативна на нови коронавирус, објављено је на сајту Министарства здравља Србије.

“Вечерње новости” су објавиле да је младић стар 25 година у недјељу преминуо у болници у Крагујевцу од сезонског грипа.

Генерални директор ове болнице Предраг Саздановић је потврдио за медије да је пацијент имао атипичне симптоме у односу на коронавирус и да је ријеч о грипу А, односно сезонском грипу.

“Имао је срчану слабост и слабост плућа. Он је 10 дана осећао слабост организма, ми смо у суботу инсистирали да он буде хоспитализован, на шта је пристао после подне. Пребачен је на коронарну јединицу и, нажалост, преминуо је”, рекао је Саздановић.

Он је додао да је “пацијент 1995. годиште и да је у неком периоду као возач ишао по ауто-дијелове у Словенију”.

Саздановић наглашава да је Институт Торлак потврдио да је пацијент имао сезонски грип, Инфлуенцу А, као и да ће бити извршена обдукција преминулог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана