Влада Србија на још седам дана продужена забрана извоза дизела "ЕN 590"

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Влада Србије продужила је данас на још седам дана привремену забрану извоза евро дизела "ЕN 590".

Влада је на сједници усвојила и Уредбу о утврђивању посебних износа који се плаћају за вријеме трајања "Дечије недеље", чиме је планирано да се сакупи око десет милиона динара /око 85.000 евра/ од наплате возних карата, улазница и продаје носача звука.

Та средства ће бити искориштена за организацију разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених дјеци и предузимање других мјера за унапређивање развоја друштвене бриге о дјеци, саопштено је из Владе Србије.

То се односи на сваку продату карту у међумјесном и међународном превозу, жељезничком, водном, ваздушном и друмском саобраћају, као и на сваку продату улазницу за позориште, биоскоп и другу културну и спортску приредбу за коју се наплаћују улазнице, као и на сваки продат носач звука са снимљеним садржајем.

Донесено је и рјешење о давању сагласности на одлуку о успостављању сарадње између општине Пријепоље из Србија и општине Карачабеј из региона Бурска у Турској.

Сарадња ће бити успостављена у областима културе и спорта, као и у другим друштвеним областима, затим на локалној размени техничких знања и искустава о услугама, економској сарадњи, заштити културних и историјских обиљежја и заштити животне средине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана