Високи Дечани:Четири напада на манастир показатаљ угрожености

Танјуг
Високи Дечани:Четири напада на манастир показатаљ угрожености

ДЕЧАНИ - Манастир Високи Дечани оцијенио је данас да "група која себе назива историчари Дечана", износи сталне клевете, а да су четири оружана напада на овај манастир и ускраћивање законских права најбољи показатељ да је тај манастир угрожен.

Манастир је тако реаговао на тврдњу Удружења косовских историчара "Али Хадри" да је одлука организације Европа Носта да манастир уврсти на листу угрожених споменика "није на месту" јер, како тврде, "манастир су одувијек чували локални Албанци".

Удружење сматра и да би за безбједност манастира требало да буде задужена косовска полиција и тврди да манастир "својом злонамјерном политиком" угрожава старјешина манастира игуман Сава Јањић, преноси Косев.

"Сталне клевете групе која себе назива ''историчари Дечана'', поред четири оружана напада на наш манастир претходних година, као и упорног ускраћивања наших законских права гарантованих Уставним судом и косовским законима, најбољи су показатељи да смо угрожени", поручили су из манастира Високи Дечани на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана