Високе Дечане обезбјеђиваће војници Сјеверне Македоније

Срна
Високе Дечане обезбјеђиваће војници Сјеверне Македоније

ПРИШТИНА - Задаци војника Сјеверне Македоније у саставу Кфора биће, између осталог, патролирање и обезбјеђивање манастира Високи Дечани, као и кампа “Вилађо Италија” у Пећи.

Из Кфора је, након церемоније подизања заставе Сјеверне Македоније у штабу Регионалне команде Запад у Пећи, саопштено да ће остали дио контингента радити као штабни официри у Главном штабу ове војне мисије у Приштини.

Церемонији је присуствовао командант снага на Косову генерал-мајор Микеле Риси, који је поручио распоређеним војницима да ће њихов подухват помоћи јачању веза и односа између Сјеверне Македоније и осталих 26 чланица које тренутно служе у мисији Кфора коју предводи НАТО, преноси РТС.

Војни контингент из Сјеверне Македоније чине 44 припадника из касарне “Кузман Јосифовски-Питу” из Тетова, а јединицу предводи капетан Христијан Димчевски.

Из команде Кфора наводе да ће допринос припадника сјеверномакедонске армије мисији Кфора на Косову наставити да расте током 2021. године. План је да се већ у наредној ротацији од шест мјесеци број војника повећа на више од 60.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана