Више од 30 миграната откривено на Хоргошу у разним камионима

Срна
Више од 30 миграната откривено на Хоргошу у разним камионима

БЕОГРАД - Цариници Србије су на граничном прелазу Хоргош, према Мађарској, у сарадњи са полицијом за свега неколико часова открили више од 30 илегалних миграната.

Захваљујући најсавременијем мобилном скенеру, чији зраци продиру и кроз најдебљи челик, цариници садржај камионских товара виде као “на длану”.

Цариници су међу кутијама смрзнутог грашка, који је бјелоруски камион превозио из Србије ка Русији, пронашли тројицу младића, највјероватније из Авганистана, а након тога су у камиону српског превозника који је превозио алуминијумске траке ка Њемачкој открили још тројицу миграната.

Скенирањем камиона њемачких регистарских ознака који је ка Аустрији превозио дијелове шинских возила, откривено је шест млађих мушкараца без било каквих личних докумената.

У идентичном товару камиона регистарских ознака Србије, чије је крајње одредиште такође била Аустрија, пронађено је чак седам младића из неке од блискоисточних земаља, пренијела је Радио-телевизија Војводине.

Петорица “слијепих путника” пронађена су и у товару спољних ауто-гума, којима је био натоварен камион чачанских регистарских ознака на путу ка Шведској.

Тројица миграната скривала су се у палетама металне амбалаже коју је камион новопазарских регистарских ознака превозио из Турске ка Чешкој.

Четири мигранта скривала су се у шлеперу који је из Сјеверне Македоније кренуо пут Њемачке, натоварен четвртастим цијевима.

Према подацима којима располаже Управа царина Србије, од почетка године у покушају илегалног преласка границе осујећено је већ 935 миграната.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана