Више од 20 миграната се умало угушило у возу код Шида

Срна
Више од 20 миграната се умало угушило у возу код Шида

БЕОГРАД - Више од 20 миграната, међу којима је била и седмомјесечна беба, замало се угушило у једном вагону на жељезничкој станици недалеко од Шида, потврдили су из Комесаријата за избјеглице Србије.

Трагедију је спријечила гранична полиција Србије, која је дошла, након што су алармирани из прихватног центра у Шиду, послије позива једног од миграната у вагону, преноси "Блиц".

- У вагон је ушло 12 одраслих миграната и деветоро деце, од којих је најстарији дечак од 15 година. Убрзо су почели да се гуше - рекли су из Комесаријата за избјеглице Србије.

Мигранти су искористили прилику док је воз стајао на станици, ушли у вагон и сакрили се, али пошто их је било много на малом простору, убрзо су остали без ваздуха.

Када је полиција отворила врата, затекла је једну жену без свијести, док је дјевојчица узраста седам и по мјесеци била критично због недостатка кисеоника.

Инцидент се догодио прекјуче послије подне, а из Комесаријата наводе да су правовременом интервенцијом хитне помоћи и службеника полиције све особе на безбједном и ван животне опасности.

Још једна срећна околност била је и то што воз није кренуо са станице.

 

е.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана