Вирус Западног Нила потврђен у Србији: Жена преминула након убода комарца

ГС
Вирус Западног Нила потврђен у Србији: Жена преминула након убода комарца

БЕОГРАД - Први случај заразе вирусом Западног Нила у овој сезони потврђен је у Србији. Вирус је дијагностикован код особе из Београда крајем прошле недеље, а прича једне породице из Црвенке потврђује колико овај вирус може бити опасан.

У својој исповијести откривају како је жена ведрог духа и пуна снаге само за неколико дана од убода комарца постала "као биљка", да би послије 3 мјесеца борбе са вирусом преминула.

Ј. Б. из Црвенке живјела је живот пуним плућима. Била је вољена бака, мајка и супруга која би на први позив својим унуцима дотрчала у загрљај. Радила је баштенске послове и ништа јој није било тешко, без обзира на то што је ушла у 7. деценију. Ипак, 21. септембра прошле године све се промијенило.

Како наводи њен син, те вечери пила је кафу са комшијама у дворишту, а након што су се разишли, одједном је пала на под. Породица је прво мислила да јој је скочио притисак, ипак, оно што их је дочекало нису могли ни да сањају у најгорој ноћној мори.

- Пили смо кафу у дворишту, када смо испратили комшије и фамилију она је устала и само се срушила. Нисмо знали шта се дешава. Мислили смо да јој се слошило или да јој је притисак висок. Дозивали смо је али није реаговала, иако је била при себи. Одмах смо звали Хитну помоћ. Дошли су љекари и доктор јој је рекао да прати његов прст како би провјерио да ли ће реаговати. Међутим, она није ни могла да гледа у прст, већ је дјеловала потпуно избезумљено и очи су јој лутале. Било је језиво, прича један од чланова породице.

Љекари оваквак случај још нису видјели, одједном пала у кому

Љекари су је одмах пребацили у болницу у Сомбору, али након прегледа породици је речено да је најбоље да се врати кући. Нажалост, стање Ј. Б. се погоршало током ноћи и сљедећег дана враћена је у сомборску болницу.

- То вече одвели су је у болницу, али су је и вратили кући увече јер су мислили да је пролазно, али и сљедеће јутро је било исто. Она није могла да стоји, да се помјера, а ни да прича. Поново су је вратили у болницу јер нисмо знали шта ћемо и онда су кренуле анализе. Радили су све резултате, вадили крв, урађено је све могуће, а љекари су констатовали да је у питању вирус Западног Нила и да оваквак случај још нису видјели, причају син и снаја несрећне жене.

Сваком посјетом болници, призор је био застрашујући. Породица није могла да повјерује да је жена која је до прије мјесец дана трчала, обављала све кућне послове, била енергична и весела, сада пала у кому.

- Била је као биљка. У болници је провела око 3 мјесеца. Само је спавала и није могла да се помјера. Није причала, а камоли шетала, појашњава син Ј.Б, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана