Вигемарк: Контрадикторне информације о Пантићу, не знам гдје се налази

Срна
Вигемарк: Контрадикторне информације о Пантићу, не знам гдје се налази

ПРИШТИНА - Шеф Еулекса Ларс Гунар Вигемарк изјавио је да мисија ЕУ има контрадикторне информације о ухапшеном Дејану Пантићу и да још не знају гдје се он налази.

"Имам контрадикторне информације. Имам информације и да је примио терапију и да није. Истражујемо ову ситуацију. Доставили смо лијекове косовској полицији у Лепосавићу и захтијевали да буду предати Пантићу који је задржан на локацији коју званично не могу да потврдим, јер не знам тачно гдје је", рекао је Вигемарк.

Он је навео да му је речено да су Пантићу предати лијекови, али да "постоје контрадикторне изјаве" због чега ће послати полицијску јединицу и полицијског савјетника у Лепосавић.

Вигемарк истиче да је веома важно да Пантић буде третиран у складу са одговарајућим стандардима и да је у одговарајућем притворском центру.

Он је рекао за "Косово онлајн" да "није сигуран на којој је локацији Пантић физички притворен, да ли је та локација одговарајућа према косовском закону, да ли се поштују његова права, да ли је видио адвоката и да ли је у контакту са породицом".

Вигемарк је додао да Пантић "мора да сарађује у погледу давања изјаве и да мора бити свјестан оптужби".

"Колико разумијем саслушан је путем видео линка и одређено му је задржавање од 30 дана. Будите сигурни да помно пратимо овај случај", рекао је Вигемарк.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана