Видовић: Ситуација се смирује, Сава у порасту, али остаје испод линије ванредне одбране

Танјуг
Foto: Принтскрин/Прва ТВ

БЕОГРАД- Начелник Националног центра за обавjештавање Давор Видовић изјавио је да се вода повлачи са терена на којима је проглашена ванредна ситуација и да се ситуација смирује.

Видовић је за РТС рекао да је Сава у порасту, да ће код Шапца превазићи линију редовне одбране од поплава, али да ће и даље остати испод линије ванредне одбране од поплава.

Према његовим ријечима, проглашена је ванредна ситуација на дијелу општине Коцељева због изливања бујичних водотокова, као и у Ваљевској Лозници.

“Вода се повлачи са свих тих терена и ради се на санирању посљедица невремена. Сава је и даље у порасту, превазићи ће код Шапца линију редовне одбране од поплава, али ће и даље остати испод линије ванредне одбране од поплава“, казао је Видовић.

Навео је да су припадници Сектора за ванредне ситуације интервенисали више пута, од тога 32 пута на црпљењу воде и том приликом су била ангажована 84 ватрогасца-спасиоца са 34 возила и 35 ватрогасних пумпи.

"Помоћ су нам пружили припадници добровољних ватрогасних друштава који су веома помогли у отклањању посљедица свега тога“, додала је Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана