Весић: Србија довољно снажна да заштити свој народ на Косову и Метохији

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Члан Предсједништва СНС и народни посланик Горан Весић, изјавио је данас да је најважнија порука коју је предсједник Александар Вучић послао, да су Срби на Косову и Метохији јединствени, да говоре једним гласом и вјерују свом руководсту, као и да Албанци нису успјели да их подијеле упркос разним покушајима.

"То значи да ћемо успети да заштитимо наш народ, неће бити нове ''Олује'', и избегличких колона, док је Вучић на власти, Срби нигде неће бити протеривани", рекао је Весић.

Он је истакао да ће Београд у наредних 10 дана урадити све што може да се дође до компромиса, који подразумијева примјену Бриселског споразума, формирање Заједница српских општина, враћање манастирских имања и да Албанци коначно почну да поштују оно што су потписали.

"И да на тај начин почнемо нову фазу преговора. Председник Вучић никада неће одбити преговоре, преговараће 100 пута ако треба, иако му није лако да прича са Куртијем, као ни са онима пре њега, уместо да се и један сат свађа са неким", рекао је Весић за ТВ Хепи, наводи се у саопштењу.

Навео је да је у овом тренутку најважније што је Србија довољно снажна да заштити свој народ, не само на Косову и Метохији, већ и у другим земљама региона, што је, додао је, посљедица прије свега економског напретка у последњих 10 година, уз бољи положај у међународној заједници.

"Све што се дешавало у Бриселу протеклих дана и све што це се дешавати у будуцности, показује да Србија има своје савезнике у свету, и то не само у земљама које не признају независност КиМ, већ и у оним које признају ту самопрозвану независност", рекао је Весић.

Сада, каже, и земље које признају независност, разумију да је неопходно уважити интересе Србије, који су историјски, политички, економски и културни, док Албанци, додаје, воде исту политику посљедњих 100 година, а то је да се Срби иселе са КиМ, што нема везе са тим ко је на власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана