Весић: Оператер "Венси" да се извини путницима због грешке на аеродрому

Танјуг
Весић: Оператер "Венси" да се извини путницима због грешке на аеродрому

БЕОГРАД - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да је оператер аеродрома „Никола Тесла“ у Баограду, француска компанија "Венси", одговоран за јучерашње проблеме у раду, због чега су три лета отказана, а 17 одложено, изразивши очекивање да ће се та компанија извинити путницима.

Како је објаснио за Танјуг, десило се то да је возач аутобуса одвезао путнике који су долетјели из Скопља, на погрешан излаз и они су се помијешали са путницима који су већ прошли контролу и требало да крену према авиону што је, напомиње он, потпуно недопустиво.

-Тачно је се људске грешке дешавају, да се то не дешава само на београдском аеродрому, али је чињеница да се њима веома често дешавају грешке и да ће морати много више да пораде на својој организацији јер морају да поштују путнике на београдском аеродрому онако како поштују и на аеродромима у Француској. Ја сам о томе с њима много пута разговарао и очекивао да су извукли поуку из тога и да ће се боље организовати - рекао је министар. Весић каже да од оператера београдског аеродрома очекује да упути извињење путницима који су чекали, и додаје да ће авио компаније које су претрпјеле штету и отказале или одложиле летове, имати могућност да наплате своју штету од оператера.

Нагласио је да је у току инспекција Директората цивилног ваздухопловства Србије на аедрому „Никола Тесла“, и да ће јавност бити упозната са налазима инспекције након што она буде завршена. -Француска компанија је до сад уложила више од 280 милиона евра у саму инфраструктуру на аеродрому и ми смо им на томе захвални, али они морају много тога да ураде у својој организацији како се овакве ствари не би дешавале. Ви се сећате да је током лета било доста проблема са пртљагом и са одласком путника, тада смо на то реаговали заједно са њима. Ја сам сигуран да ћемо овог лета имати много бољу ситуацију -  оцијенио је министар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана