Весић: Београд уплатио Митрополији загребачко-љубљанској 100000 евра за збрињавање Срба

Срна
Весић: Београд уплатио Митрополији загребачко-љубљанској 100000 евра за збрињавање Срба

БЕОГРАД - Град Београд уплатио је данас 100000 евра Митрополији загребачко-љубљанској за куповину 30 мобилних смјештајних јединица за породице које су након разорног земљотреса у Хрватској остале без крова над главом, рекао је замјеник градоначелника Горан Весић.

Он је рекао да ће помоћи да се обнове куће у селу Мајске Пољане, као и православне цркве у Петрињи и Сиску, објављено је на сајту града Београда.

 “Позивам све компаније и појединце који могу да помогну да се обрате Митрополији загребачко-љубљанској и донирају или купе мобилне јединице за смештај угрожених породица”, поручио је Весић.

Он је навео да је данас разговарао са Његовим преосвештенством владиком загребачко-љубљанским Порфиријем и изразио жаљење због штете коју су претрпјеле српске цркве и манастири.

Разоран земљотрес погодио је 29. децембра Хрватску, а највише су страдали Петриња, Глина и Сисак. У земљотресу у Хрватској, јачине 6,3 степена Рихтерове скале, погинуло је седморо људи, међу којима и дванаестогодишња дјевојчица.</див>

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана