"Вербални рат" Сергеја Трифуновића и хрватског писца

Г.С.
"Вербални рат" Сергеја Трифуновића и хрватског писца

Глумац Сергеј Трифуновић и сплитски писац Анте Томић наставили су бурне расправе на друштвеним мрежама, а узрок расправа су недавни инциденти у Сплиту у којима је

"Ја сам му био пријатељ кад је ту дошао прије много година, први пут сам га довео у конобу Хваранин, сад редовито тамо долази. Био сам уз њега кад му је неко у Сплиту пробушио све четири гуме и напунио ререзервоар земљом. Заузео сам се тад код једног свог рођака, брата од тетке, да му ауто вратимо у возно стање. Ја сам му стварно био пријатељ кад је Сергеј Трифуновић био жртва. Он данас није жртва, данас је Сегеј Трифуновић напросто будала", рекао је између осталог Анте Томић за "Данас" и тиме изазвао Сергеја Трифуновића да му одговори.

Трифуновић је на свом Интаграм профилу одговорио Томићу користећи и увредљиве ријечи.

"Увек радије будала, него пи*дица. Ајмо Анте још коју колумну, није 50 еура за бацит. Прва у @slobodnadalmacija.hr (у којој смо велики пријатељи) била као пријатна и шаљива, друга паланачки покушај духовитости пред београдском публиком у @danas.rs , ово је сад патетично скоро и као ови коментари: "а мислио сам да си добар човек", написао je Трифуновић и додао:

"Ако напишеш и трећу, тешко да би то могло достићи ону Дежуловићеву контрадикторну и генијалну трилогију о Зидану, али би сви, много јасније видели што си. Људима који не пате од вишка интегритета (свој си код мене изгубио видећи како без проблема упливаваш у тудји ректум, изоставицу име особе)тешко је објаснити појам пријатељства и што то заправо значи. Анте, никада нисам мислио за тебе да си добар човек. Врло брзо си се, већ на тим читаћим пробама показао као пизда. And that is what you always were, I guess. Put your statson on, Willie boy, and keep doin’ a good job", закључио је Трифуновић.

Претходно је буру изазвала и Томићева колумна "Све је ово Сергеј заслужио" за „Велике приче" у којој се говори о протеривању Сергеја из Европске уније и још пет земаља, након недавних дешавања у Сплиту.

Глумац је тада замолио Томића да га не назива пријатељем.

"Замолио бих великог публицисту, писца, колумнисту, те моралну вертикалу из Имотског, која ме је више пута у овом језивом тексту назвала пријатељем, да не назива пријатељем неког кога је видео свега десетак пута у животу. Последњи пут баш код Винка Радованија у коноби кад ме је питао што смо се ми Срби дигли против Турака, кад су они дошли да нас цивилзују. Потом је кренуо са минимализирањем жртава у Јасеновцу и ту сам се подигао од стола", написао је тада Трифуновић, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана