Веља Невоља и његова група на саслушању пред тужиоцем

Танјуг
Веља Невоља и његова група на саслушању пред тужиоцем

БЕОГРАД - Вељко Беливук звани Веља Невоља (36) и припадници његове групе приведени су под јаким мјерама обезбјеђења у зграду Специјалног суда, гдје ће бити саслушани пред тужиоцем за организовани криминал поводом низа тешких кривичних дела за која се терете.

На саслушању ће моћи да се бране ћутањем или да изнесу одбрану, признају или негирају крицична дјела.

Колико ће трајати саслушање, тешко је процијенити јер има 19 осумњичених који треба да буду испитани, а трајање саслушања зависи и од њихове одлуке да ли ће причати или се бранити ћутањем.

Након саслушања, тужилаштво ће одлучити за кога ће од 19 ухапшених тражити одређивање притвора.

О притвору ће одлучивати судија за претходни поступак Специјалног суда.

Већини њих сутра рано ујутру истиче задржавање до 48 часова, па се очекује да до тада буде донијета и одлука о притвору.

Беливук и других 18 ухапшених у јучерашњој акцији, осумњичени су да су као припадници организоване криминалне групе починили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство и отмица.

Поред Беливука ухапшени су и Марко Миљковић(29), као и В.Д, А.В, М.Б, Д.Т, Н.С, Н.Л, М.Т, В.Г, Ф.И, С.Л, Б.К, В Г, М.Б, Н.С, Н.Ђ, Ж.К и Н.Ј

Српски медији тврде да је међу ухапшенима и Беливукова супруга, која је наводно у другом стању.

Приликом претреса станова и других просторија на 30-ак локација, које су користили осумњичени, пронађени су предмети и трагови извршених кривичних дјела, саопштио је МУП Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана