Велики обрт на саслушању осумњиченог за убиство Данке Илић

Курир
Велики обрт на саслушању осумњиченог за убиство Данке Илић

Дејан Драгијевић (50), осумњичени за убиство Данке Илић (2) 26. марта у Бањском Пољу код Бора, доведен је из притворске јединице у Зајечару у којој се налази од хапшења у априлу мјесецу, у Више јавно тужилаштву у Зајечару!

Његово саслушање је у току.

- Драгијевић је недавно поднео писани поднесак преко свог адвоката и тражио је да га тужилац поново саслуша. Он свакако има право да допуни своју одбрану, коју је изнео у тужилаштву после хапшења 4. априла. Његово ново саслушање у тужилаштву управо је почело - објашњава извор поменутог портала.

Како сазнаје Курир, Драгијевић је у тужилаштву сада негирао да је убио дјевојчицу у Бањском Пољу! Према ријечима извора поменутог портала, након што је изнио своје личне подате, име, презиме, пребивалиште и друге, Драгијевић је рекао "да Данку Илић није убио".

- Он сада све негира. Рекао је да дете није ни видео кобног дана на путу у Бањском Пољу. Рекао је да је он није унео у кола и да је није задавио, као и да тело није бацио на депонију. Практично он је сада испричао малтене исту причу као његов колега, осумњичени Срђан Јанковић, који је у мају у тужилаштву такође негирао злочин - каже извор Курира упознат са случајем!

Подсјетимо, Драгијевић је на првом саслушању признао злочин и детаљно га описао. Наводно је рекао да је његов колега из ЈКП "Водовод", Срђан Јанковић (50), дјевојчицу оборио службеним колима у којима је он био сувозач. Затим је рекао да је он лично унио дијете у ауто у задњи дио, па је задавио. По његовом признању, тијело су потом одвезли на оближњу депонију и бацили га.

- Међутим, тело није нађено, а Драгијевић је наводно рекао и да га је преместио на другу локацију два дана после убиства. До сада није рекао где је тело, а да ли ће то рећи данас, биће познато након саслушања. Његов колега, осумњичени Срђан Јанковић у мају је одлучио да промени своју одбрану. Наиме он се до тада бранио ћутањем, а онда је одлучио да негира злочин и да тврди да девојчицу не да није ударио колима него је никада у животу није ни видео - подсећа извор.

Иначе, Драгијевић је у тужилаштво довезен марицом у пратњи затворских стражара. На рукама је имао лисице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана