Вечерас из Тел Авива за Београд креће још један авион са српским држављанима

СРНА
Вечерас из Тел Авива за Београд креће још један авион са српским држављанима

БЕОГРАД - У Београд је летом из Тел Авива стигла група српских ходочасника, а вечерас ће још један репатријациони лет реализовати "Ер Србија" у сарадњи са Владом Србије.

Авион "Ер Србије" са српским ходочасницима слетио је око 10.00 часова на Аеродром "Никола Тесла", након што је јутрос полетио из Израела који је од јуче у рату са Хамасом.

Ходочасници из Србије, који су летом из Тел Авива стигли у Београд, рекли су новинарима да су боравили у Јерусалиму, да су прошли озбиљну контролу како би стигли до аеродрома, да су биле експлозије у граду и да су били у страху, али да су срећни јер су стигли кући.

Ходочасници су рекли и да су само амерички и српски авион јутрос полетјели са аеродрома у Тел Авиву, док су други остали да прикупљају путнике, преноси РТС.

Из националне авио-компаније "Ер Србија" саопштено је да се вечерашњи лет организује за све држављане Србије који су иницијално имали карте за летове других компанија које су их у међувремену отказале.

Према информацијама надлежних служби, планирано је да авион српске националне авио-компаније из Тел Авива полети вечерас у 22.40 по локалном времену.

За спискове путника за репатријациони лет надлежно је Министарство спољних послова Србије.

"За све упите, молимо да се обратите дипломатско-конзуларном представништву Србије у Израелу или Министарству спољних послова Србије. `Ер Србија` ће у наредним данима наставити редовне летове између Београда и Тел Авива, у складу са планираним редом летења", истиче се у саопштењу.

Још једна група српских ходочасника, који су са Његовим преосвештенством епископом нишким Арсенијем, и даље се налази на аеродрому и чека повратак у Србију.

Почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић рекао је раније данас да су за неколико десетина ходочасника који су остали тамо предвиђена још два лета - сутра и у уторак.

У Израелу је ванредно стање након јучерашњег масовног ракетног напада из Појаса Газе и упада Палестинаца на територију Израела. На обје стране има на стотине мртвих и хиљаде рањених. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана