Већ 670 кандидата за добровољно служење војног рока у Србији

Танјуг
Foto: принтскрин

БЕОГРАД- Одзив за добровољно служење војног рока за мартовску класу најбољи је у посљедњих пет година, а до сада се већ пријавило 670 кандидата, рекао је министар одбране Небојша Стефановић и навео да и 112 кандидата за Курс резервних официра, показује да се млади људи све више опредељују да служе својој земљи.

Стефановић је то рекао на састанку са начелницима регионалних центара Министарства одбране у Новом Саду, са којима је разговарао о раду и задацима центара за наредни период.

Разговарали смо са свим кључним у систему регрутовања, али и позивања младих да се одазову за добровољно служење војног рока, рекао је Стефановић и додао да је то била само једна од тема разговора.

"Ово је свакако година у којој бележимо најбоље резултате за мартовску класу у последњих пет година, већ имамо 670 кандидата који су се пријавили, као и 112 кандидата за Курс резервних официра што заиста охрабрује и показује да се млади све више опредељују да дођу да служе својој земљи", рекао је Стефановић.

Према ријечима министра, чак више од 80 одсто тих људи касније се опредијели да наставе службу као професионални војници.

"Драго ми је да смо олакшали све процедуре и помогли да њихово укључење у професионалне редове војске буде што брже. Повећање примања на 38.000 динара месечно за сваког ко добровољно служи војни рок или је на Курсу резервних официра, као и побољшање услова, набавка нових униформи, нове борбене технике и средстава, као и прилика да ти млади људи стекну искуства и знања која ће им касније служити не само у професионалној војној служби, већ и ако се одлуче да своју каријеру наставе негде другде, важни су мотиви за младе људе да дођу да служе војску", рекао је Стефановић.

Изразио је наду да ће заједничким снагама учинити да још већи број људи дође у војску, да се унапреди квалитет свега што Министарство одбране и Војска пружају.

Пуковник Драган Котарлић информисао је министра одбране о степену реализације задатака у надлежности те Управе.

Начелник Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад пуковник Миодраг Надлачки говорио је о активностима које су обиљежиле период за нама у вези са добровољним служењем војног рока и промоцијом војног позива.

На састанку су били начелници регионалних центара Министарства - Ниш пуковник Ненад Марковић, Крагујевац - пуковник Игор Авдић, Ваљево - пуковник Зоран Смиљанић и Београд - потпуковник Љубиша Игић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана