Ватра на Мокрој Гори локализована са три стране

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Пожар на Мокрој Гори, гдје гори 100 хектара шуме и ниског растиња на неприступачном терену, локализован је са три стране, а становништво није угрожено, јавио је РТС.

Ватрогасци покушавају да ставе под контролу ватру која је захватила четинарске шуме и ниско растиње на Шаргану у атару Мокре Горе ка Златибиру, супротно од Мећавника, на изузетно неприступачном терену.

Током читаве ноћи радило се на успостављању противпожарних путева, а гашење отежавају висока температура и јак вјетар.

Начелник Одјељења за ванредне ситуације у Ужицу Саша Цицварић је рекао да су током ноћи припадници ватрогасно-спасилачких јединица гасили пожар и радили на отварању два приступна пута да би ватрогасна возила и техника могли да приђу пожару.

Током ноћи су пристизале додатне снаге Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, постављен је базен за акумулацију воде, хеликоптер је извршио извиђање, треба да се приступи гашењу из ваздуха.

Према његовим ријечима, прави се стратегија за даље поступање да се пожар што прије стави под контролу.

Отежавајућа околност су висока температура и јак вјетар, а Цицварић је истакао да је терен неприступачан - литице које нису близу насеља, те да нема повријеђених припадника у акцији гашења пожара нити мјештана.

Већина ватрогасаца је прераспоређена са Муртенице, гдје је пожар буктио неколико дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана